Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Κωνσταντινούπολη ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Foundation of Constantinople, 330

Συγγραφή : Kamara Afroditi (21/11/2008)
Μετάφραση : Kamara Afroditi

Για παραπομπή: Kamara Afroditi, "Foundation of Constantinople, 330",
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Κωνσταντινούπολη
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=11667>

Ίδρυση Κωνσταντινούπολης, εγκαίνια, 330 (18/4/2007 v.1) Foundation of Constantinople, 330 (26/12/2009 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

Augustus
A title initially given to Octavian in 27 BC, a few years after his victory over Mark Anthony in Actium. In Greek the epithet means "Honoured''. Eventually, the title was used to complement the names of the Roman emperors.

Tyche (Fortuna)
A symbol of wealth and prosperity, Tyche was considered a deity in the Graeco-roman world (it latin version being Fortuna) and it was often associated with certain cities, as an expression of their power and success. Its iconogrpaphic expression was a personification of the city in the form of a goddess of great importance for this particular city.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>